__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"62516":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"62516":{"val":"var(--tcb-tpl-color-0)"}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
mikael andersson

MIKAEL ANDERSSON

om att leva ett fullvärdigt liv mot alla odds


Mikael Andersson mötte redan vid födseln större motgångar än de flesta gör under hela sina liv.

Han föddes nämligen utan både ben och armar, och i det tidiga 1960-talets Sverige innebar det i de flesta fall ett liv på medicinska institutioner. 


Men Mikaels liv skulle mot alla odds ändå bli något av en framgångssaga. Idag lever han trots alla utmaningar ett värdigt liv. Han har fyra barn, är gift, driver eget företag och är en av Sveriges mest uppskattade föreläsare.

Mikael lyckades vända sin livssituation till en framgång, chansen är stor att också du kan det.

Inte för att Mikaels liv är någon dans på rosor idag. Han behöver mycket hjälp i vardagen. Mikael har under sitt vuxna liv synts i medier i ett flertal sammanhang.


Bland annat har han fört en kamp med olika statliga instanser om att få den hjälp han behöver. Han har förstås också synts i gladare sammanhang i intervjuer i både radio och TV.


Mikaels egna misstanke är att han föddes utan extremiteter på grund av hormoslyr. Det giftiga ämnet användes nämligen i trakterna runt Lindesberg där Mikaels mamma befann sig under delar av graviditeten.


Det fungerar i sin tur som en illustration av att vi alla föds in i livet med vissa förutsättningar och vi själva beslutar oss för hur vi ska förhålla oss till våra belägenheter. Fram till idag har Mikael föreläst för och inspirerat hundratusentals människor.


Som föreläsare har han talat inför mängder av stora företag, däribland Volvo, Stadium, Aztra Zeneca och Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Hans livshistoria får människor att ifrågasätta de hinder de själva ser och omvärdera sina egna livssituationer.

Mikael Andersson är en av Sveriges mest framgångsrika och uppskattade föreläsare. 


Mikael, född 1964 och uppvuxen i Örebro, bor idag i Västra Frölunda, strax utanför Göteborg. Han är gift med Christina och de har fyra barn tillsammans. Han är dessutom egen företagare, coach, författare och en av Sverige och Norges populäraste föreläsare.


Passande nog heter företaget Mikael Unlimited och 2004 gjorde Sveriges Television en dokumentär om hans ovanliga livsresa.


I hela sitt liv har han fått kämpa för sådant som andra tagit för givet. Att födas utan armar och ben i dåtidens Sverige innebar att du skulle spendera stora delar av ditt liv på olika medicinska institutioner.


Men Mikael lever inte alls det liv han en gång förväntades göra. Andersson lyckades mot alla odds skapa sig ett fullvärdigt liv. Inte för att det varit någon enkel resa. Alla känslor och allt mörker Mikael mött i livet har gett honom ett unikt perspektiv på vad det innebär att ta sig an livets svårigheter.


Mikael skrev sin självbiografi "Armlös, benlös men inte hopplös" som publicerades 2009 och efter en tid blev det en barnbok också... "Hur gör du egentligen?" publicerades i början av 2019. Den vänder sig främst till barn, men är samtidigt utformad så att vuxna har god behållning av den.

Boka en föreläsning med Mikael Andersson